fbpx

Millest koosneb ühe lastekiige hind?

Üsna tihti küsitakse, miks meie kiiged nii palju maksavad. Mujalt saab ju odavamalt ja mis see puutükk ikka siis ära ole. Teisalt olles Tallinna Loomeinkubaatoris ettevõtluskiirendis kohtume erinevate ärimentoritega, kes tihtilugu imestavad meie madala hinna üle. Kuidas te kavatsete ellu jääda? Missugune on plaan? Teil on ju täielikult premium toode!
Mõlemal juhul käib alati südame alt väike jõnks läbi, sest tahaks ju parimat ja et kõigil oleks hea. Sarnaseid tooteid on turul odavamalt ja kõvasti kallimalt seega meie asume kusagil keskel hinna osas.
Meie nägemus on teha eelkõige lahedat oma asja, millest teistele ka kasu oleks ja mis päeva lõpuks tooks leiva lauale. Selle viimasega tuleb veel kõvasti vaeva näha :-). Kuigi firma “Kiigesellid” on juba mõnda aega tegutsenud teeme ise tööd tasuta, sest iga eurosent on läinud tagasi ettevõtte arendamiseks. Oleme enda toodete tulihingelised fännid ja saanud ka ohtralt head tagasisidet. See annab innustust ja hoiab mõtted klaarid ka siis kui finantsiliselt on raskemad ajad. Meie ettevõtte majanduslik tulevik sõltub eelkõige sellest, kas suudame ka väljaspool Eestit miskit ära teha ja selle nimel pingutame kõvasti.
lastekiige valmistamine
Lastekiige valmistamine nõuab mitmekordset viimistlust
Ämmaemandana töötaval Anna-Liisal tekkis lastekiikede tegemise mõte lapsehoolduspuhkusel olles. Naine nägi internetis analoogset laste mänguasja, mille potentsiaal jäi talle silma, ent kujundus tundus ilmetu ja konarlik. “Koheselt hakkas kujutlusvõime tööle, et missuguse toreda looma kujundusega või lapselikku teemasse saaks kiige teha. Intuitsioon oli senitundmatult tugev, teadsin, et pean oma nägemuse täide viima. Rääkisin mõttest ka abikaasale, kes esialgu küll ebalevalt asjasse suhtus, kuid minu entusiasmi nähes oli nõus nõu ja jõuga abistama,” kirjeldab Anna-Liisa temas tärganud ja teda ennastki imestama pannud teotahet. Mirko meenutab: “Anna-Liisa on meie peres tavaliselt see inimene, kes kainelt kaalutleb ja palub ka minul sada korda mõelda enne, kui ma pea ees järjekordsesse ettevõtmisesse sukeldun. Üldjuhul olen mina see hullude ideede generaator. Seekord aga tuli tema minu juurde jutuga, et nüüd me hakkame kiikesid tegema ja ta oli selles nii kindel, et ma lihtsalt pidin nõustuma. Tuleb tunnistada, et tema otsusekindlus ja veendumus tulid mulle väikese üllatusena – ta oli tõesti kohe algusest peale 100% kindel, et need kiiged on see “tema asi”.
Nüüd aga rullime lahti, millest meie kiige hind koosneb. Koostasime listi teguritest ja ressurssidest, mida ka endal ausalt öeldes hea jälgida!
  • Käsitööna viimistlemine nõuab aega ja raha. Kiige algdetailid valmivad freespingil tagamaks ülitäpset lõiget ja sellega kaasnevalt turvalist disaini. Küljeosade ja vahelippide viimistlemine käib aga kõik käsitsi, sest nii saame hetkel tagada kõige parema kvaliteedi. Me pole paraku suurettevõte, kellel tehased ja lõpmatud ressursid. Kolme lapse kõrvalt kõike ise ei jõua ja meilgi on kambas lisatöökäed, kes aitavad lihvida, värvida ja lakkida. See kõik tähendab aga suuremaid kulusid.
laste mänguasjad puidust
Meie pere kiigerõõmud
  • Päris oma originaalne disain. Oleme ka ise proovinud kodus nö soodsamaid koopiakiikesid ja vaadanud nende kvaliteeti. Äriliselt võikski kusagilt idapiirilt tellida hulgi koopiaid ja neid lihtsalt edasi müüa. See pole aga kuigi eetiline, sest laialt levinud rainbow-rocker tüüpi kiik on tegelikult autorikaitse all ja neid võib ametlikult müüa ainult litsentsiga või tootja ise, kes asub Saksamaal. Meile pakub südamerahu teadmine, et oleme välja töötanud täitsa oma Eesti kiigedisaini ja selle ka kaitsnud koos kaubamärgiga “Nobsi” üle Euroopa Liidu. Palju on olnud katsetamist erinevate kujunduste ja lahendustega. Euroopa Liidus disainikaitse ja kaubamärgi registreerimine ei ole just odav. Abiks on kindlasti olnud EASi toetus, kuid suuremad summad oleme pidanud ise välja käima.
  • Turvalisus. Turvalise disaini loomine, laboris toodete testimine, reaalelus toodete testimine, tootmiskontroll, viimistlemine õigete sertifitseeritud vahenditega, monteerimine kontrollitud tingimustes ja õigete vahenditega – need detailid tagavad kiikede turvalisuse ja tähendavad eelarves kuluridasid.
  • Kvaliteedigarantii. Kasutame materjalina kõige kvaliteetsemat kasevineeri ja viimistleme vastavat sertifikaati omavate vahenditega (lastemööbli jaoks sobilik vesialusel lakk ja värv). Kvaliteedi topeltkontroll enne kiige väljasaatmist ja ühtlase temperatuuriga kiikede ladustamine on ülioluline. Iga selline detail tagab kvaliteedi, mis on küll kulukas aga meie jaoks tähtis. Hästi hoitud kiik on kasutatav terve lapsepõlve ja kauemgi!
  • Keskkonnasõbralikkus. Naturaalse puidu kasutamine ja tootmisprotsesside optimeerimine, lisaks loodussõbralikud viimistlusvahendid. Kiike pakkides on kasutusel taaskasutatav kvaliteetne papp ja takunöör. Kui vähegi võimalik vältida väiksemat ökoloogilist jalajälge, siis me teeme seda.
  • Juhendmaterjalide loomine ja trükk. Iga kiigega kaasneb vajalik ja kohustuslik paberimajandus. Kiige kokkupanekust tegime ka eraldi video ja fotograafiga koostöös valmisid kvaliteetsed pildid.
  • Pidev tootearendus. Põrandakiik on üks ütlemata vinge mänguasi ja töötame selle nimel iga päev, et leida kiigele uusi funktsioone ja kujundusi. Sellepärast oleme kaasanud erinevaid disainereid ja koostööpartnereid, kelle abil nö “tuunime” traditsioonilist mänguasja. Meie kiigele saab peale joonistada, lauamängu mängida, magneteid laduda ja hetkel töötame selle nimel, et saaks ka puslet kokku panna. Uute funktsioonidega katsetamine on aega- ja rahanõudev protsess, kuid äärmiselt vajalik arenguks.
käsitööna valminud kiik
Anna ja Samuel kiike katsetamas
  • Üldine asjatamine. Kodulehega toimetamine ja arendamine, logistikaplaanide paikasättimine, klientidele kiire vastamine, kiirtellimuste täitmine, eritellimuste täitmine, koostööpartneritega pidev suhtlemine – ka väikeettevõtlus on väga ajamahukas. Igasugu ootamatused tarnetega/probleemid kodulehega jne on igapäevane nähtus- nende lahendamisega tegeleme samuti kogu aeg.
  • Need igavad kulud. Kütus, autorent, kodulehemajutus, telefon, tööruumide rent, materjalid, töövahendid, kiirendiprogrammi kuumaks, igakuised kujundusteenused, turundus, reklaam, Maksekeskuse vahendustasu, kullerpartneri teenus, CNC freesimise teenus, kontoritarbed, kvaliteetsed tootepildid/videod, internet, elekter…
Endalgi võtab silme eest kirjuks ja ilmselt on siit üht-teist veel puudu. Me ise püüame pilgud hoida perspektiivil, et ausa ettevõtlusega on võimalik kanda kinnitada nii Eestis kui mujal. Kiigeselli kiike ostes toetab igaüks ämmaemanda poolt algatatud pereettevõtlust ja Eesti disaini.

Meil on igatahes tore ja rühmame aga edasi :-).

Aitäh kõigile kiigeostjatele – see tähendab meile väga palju ja annab tuult tiibadesse!

lastekiige valmistamine
Kvaliteedikontroll lastekiigele